Your Health Plan

Veerkrachtig personeelsbestand

Als voorbeeld is op de bouw niets belangrijker dan fysieke veiligheid. Dat is te merken aan de strenge gezondheids- en veiligheidseisen die gelden op een bouwplaats. Aan de persoonlijke beschermingsmiddelen die er worden gedragen en de praktische checks door middel van steigers en speciale liften.
Werken op een bouwplaats betekent houdt voor een werkgever in, dat er enorme voorzorgsmaatregelen genomen moeten worden om de fysieke veiligheid te waarborgen.
Toch is fysieke veiligheid maar één stukje van de puzzel. Als organisaties willen dat medewerkers hun eigen gezondheid ter hand nemen, zowel mentaal als fysiek, en willen profiteren van een afnemend gezondheids- en verzuimrisico, dan hebben ze een veerkrachtig persooneelsbestand nodig.

Via Your Health Plan kun je je medewerkers niet alleen veerkrachtiger maken, maar vooral gezonder houden. Bied je al reeds een bootcamp training aan of is er geïnvesteerd in een bedrijfsfitnessruimte? Het is natuurlijk een stap in de goede richting, maar hoeveel medewerkers maken er nu écht gebruik van?

Met Your Health Plan bieden we een op maat gemaakt plan aan waarbij de medewerker persoonlijke begeleiding kan krijgen op de gebieden die hem of haar aanspreekt en bij geholpen is. En dat door héél Nederland.

Uitval dreigt voor ruim vier miljoen werkende Nederlanders

Theo Immers, voorzitter van het NCPSB Verborgen coronaburn-outs zijn tikkende tijdbom

De cijfers liegen er niet om!

Om een beeld te geven, 1,4 miljoen mensen ervaren burn-out klachten. Gemiddeld ligt het ziekteverzuim in 2020 op 4,5%, met uitschieters tot 6,1%. Daarbij geldt ook nog eens dat we in Nederland 1,2 miljoen personen met diabetes tellen, dat is 1 op de 14! En elke week komen er 1.000 bij. Diabetes verhoogt onder meer de kans op meer slaapproblemen.

Dit alles is veelal een gevolg van onze huidige leefstijl, maar gelukkig kunnen we dat veranderen. 9 op de 10 mensen met diabetes, heeft type 2, met name bij overgewicht en bij gebrek aan lichaamsbeweging neemt de kans om dit type te krijgen toe. Dat we daarnaast tegenwoordig ook nog langer door moeten werken, betekent simpelweg ook dat we hier iets mee moeten doen!

Onderzoek heeft aangetoond dat bij bedrijven zonder aanbod op gebied van gezondheid en vitaliteit, slechts 15% procent van de medewerkers veerkrachtig is. Bij bedrijven met een breed aanbod van gezondheid- en vitaliteitsinitiatieven is dit 3x zo veel. Your Health Plan voorziet je in dit bredere aanbod.

Hoe gaan we te werk?

Elke benadering om de vitaliteit van medewerkers te bevorderen, moet beginnen met het vaststellen van wat de hoofdoorzaken van het probleem kunnen zijn. Door middel van een intake met een leefstijlcoach bepalen we op welk vlak de medewerker het best geholpen kan worden. Van tips op gebied van hardlopen tot een beter slaapritme en van het uiteenzetten en optimaliseren van je voedingspatroon tot mindfulness. Alles om hem of haar beter in hun vel te laten zitten.

Met Your Health Plan nemen wij het werk uit handen om jouw medewerkers handvatten te bieden jouw bedrijf vitaler te maken en te houden. Laat onze leefstijlcoaches, aan de hand van een intake, je helpen je organisatie te doorgronden en de medewerkers mee te nemen in wat vitaliteit écht is.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op over wat we kunnen betekenen voor jouw organisatie en middels onderstaande link krijg je toegang tot onze Your Health Plan-whitepaper