Personal training

Sporten met een personal trainer

Zelf de sportschool induiken en de wondere wereld van fysieke en mentale gezondheid op zoeken kan nog wel eens een uitdaging zijn. Vooral als je net begint met sporten of nog herstellende bent van een blessure. Welke oefeningen moet je nu precies uitvoeren om de resultaten te behalen die jij graag voor ogen ziet?

Personal training is 1-op-1 trainen met een privé trainer die jou begeleid en adviseert op het gebied van beweging, voeding en ontspanning. Persoonlijke aandacht en coaching staat centraal bij personal training om voor effectieve resultaten te zorgen. Met een personal trainer word je niet alleen getraind maar ook gecoacht en heb je nét dat extra zetje in de rug om door te gaan waar je eerst zou stoppen. Zo is een voor iedereen interessant: van de fanatieke sporter die nog sterker, groter en fitter wil worden tot de recreatieve sporter die graag op gewicht wil blijven en fit wil zijn.

Wat doet een personal trainer?

Een personal trainer is een professional die jou helpt om door middel van veilig, effectief en individuele training jou sterker, mobieler en fitter te maken. De naam personal trainer is slechts een gedeelte van de professie. Want naast het trainen is het belangrijk dat een personal trainer een goede coach is. Aan de hand van jouw doel, leeftijd en fysieke gezondheid gaat een personal trainer aan de slag met het opzetten van een passend schema dat volledig is afgestemd op jou.

Hoe werkt personal training?

Personal trainers werken vaak met proeflessen en intakegesprekken. Tijdens het intakegesprek wordt er door de trainer zorgvuldig naar jou geluisterd om erachter te komen welke doelen jij wil bereiken, wat jou op dit moment tegenhoudt om deze doelen te bereiken en wat jouw verwachtingen zijn van personal trainingen en het proces die je gaat belopen. Het intakegesprek is het ultieme moment om bijvoorbeeld jouw angsten, twijfels, klachten of eventuele blessures te bespreken met de personal trainer. Dit is belangrijke informatie die personal trainers nodig hebben om een opzet te maken voor een op maat gemaakte aanpak die voor jou gaat werken.

Nadat er een intakegesprek heeft plaatsgevonden ga je vaak direct aan de slag met sporten. Dit wordt ook wel de proefles genoemd. Hierin ga je samen met de trainer ongeveer 30 tot 60 minuten trainen. De duur van de proefles kan van trainer tot trainer verschillen, maar het doel is bij iedereen hetzelfde. De proefles is er namelijk voor bedoeld om aan elkaar te wennen en de fysieke gezondheid te testen. Voor de privé trainer is het van groot belang om jou in beweging te zien. Hierdoor krijgt hij een beter beeld van jouw fysieke gezondheid, mobiliteit en conditie. Dit helpt om een scherper op maat gemaakte programma te maken waarmee jij resultaat kan behalen. Het advies is dan ook om altijd een proefles te boeken bij een goede personal trainer. Voor beide partijen is dit de beste manier om laagdrempelig aan elkaar te wennen en te ondervinden of jullie een match zijn om voor een langere periode met elkaar te sporten.

Hoe vind ik de beste personal trainer?

Personal training is en blijft mensenwerk. Daarom is het belangrijk dat je een goede klik moet hebben met de personal trainer. Op het moment dat je aan de slag gaat met jouw sportdoel moet een personal trainer jou goed kunnen coachen en motiveren om het beste uit jou te halen. Goede communicatie, empathie, en coaching skills zijn daarom van groot belang bij het zoeken naar een personal trainer. Kijk daarom dus niet alleen naar de diploma’s die een personal trainer heeft behaald, maar ook de specialismen of vakgebieden waarin zij uitblinken.

Personal trainer inhuren via Your Sport Pro

Ben je op zoek naar een personal trainer? Met meer dan 2800 aangesloten personal trainers heeft Your Sport Pro het grootste sport trainer overzicht in Nederland. Aangesloten personal trainers helpen en ondersteunen sporters bij al hun vraagstukken op het gebied van beweging, voeding en ontspanning. Op de website van Your Sport Pro vind je een beschikbare personal sportcoach bij jou in de buurt. Benieuwd of zij jou kunnen helpen met het behalen van resultaat? Boek dan gemakkelijk een proefles of stel een vraag aan de trainer. Trainen met een personal trainer begint bij Your Sport Pro.