3X EEN GEZONDE LUNCH ONDER DE 400 KCAL

Een lunch onder de 400 kcal is dan handig en de lunch een belangrijke maaltijd, omdat deze ervoor zorgt dat je de middag goed doorkomt. In deze blog wil ik 3 lunches onder de 400 kcal als voorbeeld geven en die ook nog eens makkelijk zijn mee te nemen.

WRAP MET GEROOKTE KIPFILET
Ingrediënten:
Wrap
100 gram gerookte kipfilet
Handvol spinazie
1 zoete paprika

Bereiding:
Snij de avond van tevoren de paprika en kipfilet in stukjes en doe deze alvast in een bakje met de spinazie. Zet dit in de koelkast. Neem dit bakje mee naar je werk samen met de wrap. Ik doe deze vaak dubbelgevouwen in het bakje. Op je werk kun je dan de wrap vullen met de spinazie, paprika en kip.

Dit gerecht bevat 377 kcal met 30 gram eiwitten, 46 gram koolhydraten en 7 gram vet.


TONIJNSALADE
Ingrediënten:
50 gram slamelange
1/3 komkommer
1 stengel bleekselderij
½ avocado
½ elstar
4 augurken
100 gram tonijn uit blik (naturel)
50 gram hüttenkäse
5 ml olijfolie
2 theelepels citroensap

Bereiding:
De avond van tevoren kun je de sla, komkommer, bleekselderij, avocado, elstar, augurken alvast in een saladelunchbox doen. Tegenwoordig heb je o.a. bij de Blokker handige lunchboxen die erop gemaakt zijn om salades mee te nemen. De dressing kun je dan in een apart bakje meenemen. Daar doe je in dit geval de olijfolie, citroensap en wat peper en zout in. De hüttenkäse kun je ook alvast op de salade doen. Ik doe er zelf vaak ook nog Italiaanse of Provençaalse kruiden over. De tonijn neem je apart mee en die doe je tijdens je lunch over de salade.

Dit gerecht bevat 373 kcal met 32 gram eiwitten, 23 gram koolhydraten en 16 gram vetten.


BROODJE EI
Ingrediënten:
2 volkoren boterhammen
30 gram houmous
1 gekookt ei
1 kleine tomaat
1/3 komkommer
Handje rucola
20 gram rode ui

Bereiding:
Je kunt je boterhammen al besmeerd met houmous in je lunchbox doen. Daarnaast leg je de rest van de ingrediënten. Tijdens je lunch snijd je alles in stukje in beleg je je boterhammen met de ei, tomaat, komkommer, rucola en rode uit. Eventueel doe je er nog wat kruiden over.

Dit gerecht bevat 374 kcal met 20 gram eiwitten, 38 gram koolhydraten en 14 gram vetten.

Eet smakelijk!Wil je meer suggesties voor lunches en andere maaltijden? Mijn voedingsschema’s bevatten dagmenu’s voor 2 weken.