Profielabeelding van Willem Blankwater

Willem Blankwater

Zeist

Over Willem

Ik ben Willem Blankwater en één van de eerste wielertrainers/-instructeurs, die opgeleid is door de de Nederlandse Toerfiets Unie (de NTFU) en de Proeve van Bekwaamheid met succes heeft afgelegd. Verder ben ik licentiehouder van NTFU/Velosport, wat betekent dat ik jaarlijks voldoende bijscholing volg en praktijkervaring opdoe. 


Achtergrond

In het dagelijks leven heb ik veel ervaring opgedaan in het omgaan mét en leiding geven áán (groepen) volwassenen en jeugd. Deze ervaring staat garant voor een persoonlijke, duidelijke en sportieve sfeer in de trainingen, klimclinics, cursussen en tochten. Dit zorgt voor heel plezierige, afwisselende en uitdagende uurtjes.

Tweemaal per week ben ik bij de Driebergse Toerclub de vaste trainer aan zowel een dames- als herengroep. Daarnaast heb ik in het recente verleden een groep van 16 docenten en leerlingen van een scholengroep uit Zeist begeleid bij de voorbereidingen in Nederland en Frankrijk voor Alpe d’HuZes. Verder worden naast de trainingen ook (klim)clinics en Fiets-Fitcursussen en andere cursussen georganiseerd. 

Wielerervaring heb ik met name opgedaan in recreatieve tochten en cyclosportieven zoals La Marmotte, de Dolomietenmarathon, Les Trois Ballons, de Steven Rooks (tegenwoordig Klimclassic), de Amstel Gold Race, de Claude Criquelion, enz. 


Specialiteit

– Het geven van trainingen
– Het coachen van wedstrijden en/of sportieve tochten
– Het organiseren van allerlei wieleractiviteiten
– Het aansturen van sportkader, zoals een assistent, tijdens tochten

Daarnaast ben ik in het bezit van een Medic First Aid certificaat. Van elke instructeur op dit niveau wordt namelijk verwacht, dat hij bij een ongeval adequaat weet te handelen. Jaarlijks vindt ook op dit gebied bijscholing plaats en wordt het certificaat verlengd.

Mocht je overwegen te gaan wielrennen, een klimclinic te volgen of mee willen doen met een van de andere activiteiten van mijnfietstrainer.nl, schroom dan niet en neem even contact op.


Diploma's

Docent en docentcoach
Opleiding tot wielertrainer, Nederlandse ToerFiets Unie

Stel een vraag aan Willem

reageert binnen 48 uur

Basistrainingen

Het gaat hier om een laagdrempelige cursus is, die met name gericht is op het op- en uitbouwen van de (basis)conditie. Daarnaast komen verschillende technieken aan de orde. De cursus wordt eenmaal per week gegeven vanuit Zeist en duurt 10 weken.

Bochtenclinic

Onder leiding van Michel Schoenmaker, docent bij de Wieleracademie, NOC/NSF en expert/leercoach bij de KNWU, gaan we het nemen van de bochten onder de loep nemen en verbeteren. Het is de verwachting dat men hier bij trainingen, clinics, Klimexperiences en tochten veel baat bij zal hebben. Het is dus een absolute aanrader!!!

Klimclinic

In de clinics zit een opbouw, zowel qua moeilijkheidsgraad van de heuvels als qua inhoud. Dit zorgt ervoor dat je na de 3 clinics op technisch verantwoorde en veilige wijze heuvels en bergen kunt beklimmen. Uiteraard kan er ook op losse clinics ingeschreven worden. Verder zijn de clinics een uitstekende voorbereinig op de Klimexperience die jaarlijks samen met Chalet Beyond wordt georganiseerd.

Training op maat

Veel renners hebben een doel voor een bepaald seizoen en behoefte aan begeleiding bij de trainingsopzet. Ze hebben iemand nodig die op de achtergrond met ze meedenkt over de seizoensopbouw, de invulling, de uitvoering, enz.

Ik sta voor een persoonlijke, duidelijke en sportieve sfeer in de trainingen, clinics, cursussen en tochten!