Profielabeelding van Timothy Spruijt

Over Timothy

Mijn naam is Timothy en ik ben een coaching en fitness expert.

Dit houd in dat ik de beginnend en gevorderd sporter help met het bepalen en realiseren van hun fitness doelen, het verbeteren van hun fysieke en mentale gezondheid en natuurlijk bij het maximaliseren van de kwaliteit van leven.
Daarnaast verzorg ik clinics op het gebied van beweging, voeding en herstel.

Ik ben oprichter van Improve Workouts & Personal Training in regio Amsterdam Oost en Zuidoost.

Ik begeleid cliënten, zowel binnen als buiten de sportschool en ga samen met hen voor optimaal resultaat.

Achtergrond

In 2009 ben ik begonnen aan de MBO opleiding Sport en Bewegen in Amsterdam. Waar ik mij als student heb weten te ontwikkelen tot een volleerd lesgever, trainer en coach. Tijdens mijn opleiding ontstond er een grote fascinatie voor anatomie, trainingsleer en de theorie achter het menselijk bewegen. Waardoor ik mij ben gaan specialiseren in fitness.

Met ruim 7 jaar ervaring werk ik met passie voor particulieren en bedrijven en heb ik onder meer ervaring met het begeleiden van acteurs voor productie en film.

Specialiteit

  • Personal Training (1 op 1, duo-training, small group training en online coaching)
  • Figuurcorrectie en houdingsverbetering
  • Persoonlijk voedingsadvies en ontwikkeling voedingsschema’s
  • Ondersteuning fysieke transformatie acteurs (productie en film)
  • Vitaliteit clinics voor groepen

Diploma's

Met mijn diploma’s ‘sport en bewegingsleider’, Fitvak A (fitnesstrainer), Fitvak B (personal trainer) en functioninstructor, ben ik sinds 2012 werkzaam als fitness instructeur en sinds het jaar 2015 als Personal Trainer.

Stel een vraag aan Timothy

reageert binnen ± 26 uur

Resultaten

Transformatie Stephanus

Wat een Transformatie! Stephanus is een heel eind gekomen. Als student wist hij tussen bijbaantjes door 3 maal per week met mij te sporten.

Tessa kan weer tenissen!

Tessa had altijd last van rugklachten waardoor ze niet kon genieten van haar hobby tennis. Met wekelijkse begeleiding sprint ze nu zonder problemen de baan af!

Transformatie Jermaine

Look at this guy! He is looking more fit and confident as ever before! Starting with 85 kg and 23 % body fat, Jermaine lowered his body fat to 16.7 % and gained around 5.5 kg of lean muscle mass!

- 10 kg of fat!

V.j. has been training with me for a couple of months now and he lost over 10 kg of body fat! I gave him a plate of 10 kg in his hands to make him realise he does not have to carry that with him any longer.

Transformatie Patrick

Dankzij zijn open houding, leergierigheid en inzet heeft Patrick al binnen 6 maanden zijn fysiek naar een veel hoger niveau gebracht en is nu al niet meer te herkennen in de foto's die je nu van hem ziet.

Knokken met Claudeth

Als zij aan het eind van de maand goed zou zijn afgevallen had ik haar beloofd de laatste les met een kickboks les af te sluiten. En zoals je ziet is het haar gelukt! Super goed gedaan Claudeth, ga zo door! ??

Transformatie!

Liever niet herkenbaar in beeld maar wel onwijs trots! Deze meneer traint inmiddels al meer als een jaar met mij en heeft het doel om vooral meer massa te creëren. Zo te zien zijn we op de goede weg! Ga zo door bikkel!. ?? #massa

Lenige lilien

Flexibiliteit is voor alle leeftijden belangrijk. Lillien is al een heel eind gekomen!

Transformatie Tobias

Deze laatste 5 maanden heb ik het plezier gehad om met Tobias Kersloot te mogen werken. Tobias is een talentvolle acteur die voor zijn rol in de komende film 'Do not hesitate' flink wat kilo's aan spieren en vet heeft moeten aankomen.

Project Do-Not-HESITATE

Super trots! Dat is wat ik ben ?? Een aantal maanden geleden ben ik gevraagd door filmproductie bedrijf Lemmingfilm om drie acteurs klaar te stomen voor hun rol in de film: Do not hesitate!

-16 Kg vetmassa!

Xavier is meer dan 16 kg aan vetmassa verloren! Hoewel de training niet makkelijk waren was hij niet uit het veld te slaan en heeft hij ondanks de crisis zich doorontwikkeld.

Practise what you preach

How much progress can you make in one year time? When someone asks me this question I show them this picture. Increasing muscle mass and burning body fat are all fine goals. For me improving my posture whas key to the succes I call 2018.

Can you beat the champ?

Happy birthday to the greyfox (78) ! Showing of todays challenge : 2 minutes planking! Can you beat the champ? Have a great day and remember, age is just a number. ???