Profielabeelding van Steven Kruijswijk

Steven Kruijswijk

Over Steven

Steven Kruijswijk, geboren op 7 juni 1987 in het Brabantse Nuenen, begon met fietsen op 15 jarige leeftijd. Al snel kwam zijn specialisme naar boven, klimmen! En dan het liefst klimmen door de Italiaanse bergen. In 2011 brak Steven door met een 8e plek in het algemeen klassement van de Giro D'Italia. Steven is momenteel actief als renner bij de Team LottoNL-Jumbo. In 2015 wist Steven opnieuw een 7e plek te veroveren in het algemeen klassement van de Giro. Ook dit jaar domineerde Steven als klimmer in de bergen. In de 14e etappe wist Steven de roze leiderstrui te bemachtigen. Door een ongelukkige val verloor Steven de trui twee dagen voor de finish, maar eindigde uiteindelijk als 4e in het algemeen klassement.


Specialiteit

Tijdens de ProRides leert Steven je de fijne kneepjes van het klimmen. Hoe verdeel je je krachten, welke wattages moet je trappen en hoe blijf je presteren gedurende 3 weken? Binnen het wielrennen verlies je vaker dan dat je wint, zeker als klassementsrenner. Steven weet als geen ander hoe het is om dit mentaal te verwerken en dit vervolgens om te zetten in een prestatie. Niet alleen vertelt Steven tijdens zijn ProRide hoe het is om naar een bepaald doel toe te werken, maar ook vertelt Steven hoe je je doelen kunt nastreven.

Stel een vraag aan Steven

reageert binnen 48 uur

Contact

Voor vragen over sponsormogelijkheden, evenementen, TV, presentaties, interviews of andere zaken, neem contact op met mijn management (Zeloo) door op de knop stel een vraag te klikken.

Tijdens de ProRide blijft geen geheim onbesproken