Profielabeelding van Selina Korthof

Over Selina

Ik ben Selina, 24 jaar met een passie voor gezondheid, fitness en beauty. Op mijn blog www.knapgezond.nl deel ik mijn tips om af te vallen, gezond te leven, van huidproblemen af te komen, prachtig haar te krijgen, van allergieën af te komen en nog veel meer!

Achtergrond

Ik fitness al consequent sinds mijn 16e. Ook ben ik een tijdje model geweest wat mij ook heel erg gemotiveerd heeft om gezond en fit te blijven. Een paar jaar geleden heb ik te maken gehad met ernstige huidproblemen (acné) wat veroorzaakt werd door 48 voedselallergieën. Hierdoor heb ik mijn hele voedingspatroon om gegooid en ben ik heel gezond gaan eten. Veel dierlijke producten kon ik niet meer hebben en daarom plaats ik ook vaak veganistische recepten op mijn blog. Nu word ik behandeld voor mijn voedselallergieën door middel van de behandelmethode N.A.E.T. Deze methode behoort tot de alternatieve geneeskunde.

Specialiteit

Sport: afslanken, kweken van spiermassa (met name benen / billen) en het verlagen van je vetpercentage.

Voeding: voedselallergieën, voeding om af te vallen & veganistische recepten.

Beauty: acné en andere huidproblemen en mooier / sterker haar.

Diploma's

HAVO Diploma

Huidige opleiding: HBO Communicatie & Multimedia Design

Stel een vraag aan Selina

reageert binnen 48 uur

Inspiratie voor diverse sportoefeningen

Wil jij een bepaalde spiergroep trainen, maar weet je niet wat voor oefeningen hier allemaal goed voor zijn? Neem dan contact met me op! Ik sport al jaren samen met sportinstructeurs en ik heb door de jaren heen veel oefeningen leren kennen.

Inspiratie voor gezonde recepten

Weet je niet hoe je lekker én gezond kan eten? Heb je geen inspiratie? Dan help ik je graag verder! Vanwege mijn voedselallergieën ben ik altijd bezig met experimenteren met gerechten. Ik maak vaak gezonde en veganistische varianten op bestaande ongezonde snacks of gerechten, zoals bonbons!

Food is medicine

Resultaten

Eigen voortgang

Vroeger was ik altijd rond de 60 kg en had ik nooit energie, maar sinds ik sinds 2 jaar heel gezond eet en vaker train is dit heel erg veranderd. Ik train 3 a 4 keer per week en ik weeg nu 57 kg met een vetpercentage van 16,6 %. Ik voel me zoveel fitter!