Profielabeelding van Sander Kan

Sander Kan

's-Hertogenbosch / München

Over Sander

Mijn naam is Sander Kan en ik ben van beroep ski-instructeur/skigids. Gedurende de wintermaanden werk ik hoofdzakelijk overal in de Alpen maar ook nog steeds vanuit “Les 4 Vallées” en dan vanuit Haute-Nendaz, Zwitserland. Ik woon in momenteel München. In de zomermaanden ben ik o.a. mountainbike gids.


Achtergrond

Op vierjarige leeftijd ben ik begonnen met skiën en vanaf het jaar 2000 ben ik professioneel met skiën bezig.


Specialiteiten

Tegenwoordig houd ik mij voornamelijk bezig met het off-piste coachen en begeleiden van skiërs. Maar natuurlijk verzorg ik ook vele andere trainingen. Kijk op “ski training clincs” pagina van mijn website voor meer info m.b.t. de verschillende clinics. In mijn vrije tijd ga ik meestal klimmen en freeriden met vrienden op hoge toppen ver weg van de pistes.

Freeskiing is what it’s all about……


Diploma's

Ik ben in het bezit van het hoogste Zwitserse diploma en dus ISIA gecertificeerd en ISIA kaart houder.

Oostenrijks Staaliche geprüft

Duits Staatliche geprüft

Stel een vraag aan Sander

reageert binnen 48 uur

Off-piste/techniek training

Je bent een redelijk tot gevorderde skiër. Zo af en toe waag je je al eens in de off-piste. Je zou ook graag meer onderweg willen zijn in het terrein. Deze week staat in het teken van; learning by doing, zodat je goed door die onverspoorde poedervelden naar beneden leert skiën. Weg van de pistes, weg van de drukte…

Off-piste Beginnerscursus

Je skiet al lang maar voornamelijk op de piste. Toch kijk je vaak naar die skiërs die daar op een flank in de verte naar beneden lijken te dansen door de poeder. Jij wil dat ook... daar, door die onverspoorde poedervelden naar beneden te suizen omgeven door de rust en de schoonheid van de natuur! Weg van de pistes, weg van de drukte… Hoe pak je zoiets aan? Hoe kan je dat leren op een veilige, rustige manier in je comfort zone?

Off-piste Gevorderdencursus

Okay, je hebt de beginner cursus achter de rug of je experimenteert al langer in het terrein, maar je hebt het idee dat het nog wel even wat beter kan! Dan is tijd om echt vooruitgang te boeken. Je wilt je verbeteren op alle gebieden… qua techniek, maar ook in de verschillende soorten terrein, steilheden en veranderende omstandigheden zoals sneeuw en zicht.

Freeride clinic

Je bent er klaar voor! Je wil harder, steiler en vooral hoger en verder… Je bent klaar om de volledige vrijheid te genieten die de helling je kan bieden. Je wilt hucken en terrein leren lezen. Of te wel, no holding back! Ik zal je helpen met de verschillende technieken om dit Big Mountain terrein te tackelen.

Freeskiing is what it’s all about

Resultaten

Hamish VansAgnew - skier

Thanks Sander for another amazing week skiing with you. We all enjoyed every moment, you always amaze by finding the best snow around! Onwards to the next time we are fortunate enough to get to spend a day with you in the 4 Valleys.

Maaike van Lerberge - skiester

Deze week gingen we back to basics en hebben we lekker op de piste getraind! Echt super om met snowtalk intercom te communiceren op de piste!! Zo kon Sander me tijdens het skien instructies geven en het is ook nog eens gezellig ook! Thnxxx

Roger Olislagers - Flow reizen

Prachtige dagen gehad op de Stubai gletsjer naast een hoop gezelligheid veel bij kunnen leren. Door op de juiste momenten die tip te geven zodat je direct merkt dat het makkelijker gaat. Ga zo door, dit was zeker niet de laatste keer!