Profielabeelding van Roel van Buggenum

Over Roel

Mijn loopbaan als personal trainer in Tilburg begon in de fitnessbranche als fitnessinstructeur bij Better Bodies (nu SportCity) te Echt (L), in 1998. Tijdens mijn studie ging ik aan de slag als Personal Trainer en groepslesinstructeur bij HealthCity in Tilburg. Na het afstuderen aan de Fontys Sport Hogeschool ging ik als fulltimer werken bij HealthCity.

Na twee jaar volgde promotie tot fitness- en groepsfitnessmanager en weer twee jaar later werd ik clubmanager van HealthCity in Waalwijk. In 2006 won ik de titel ‘Club of the Year’ met HealthCity Waalwijk en in 2007 werd mijn werk bekroond met de titel ‘Healthcity manager of the year’.

Na deze mooie prestatie volgde dan ook de promotie naar clustermanager en was ik verantwoordelijk voor de HealthCity clubs in Waalwijk, Breda en Roosendaal. Na 8 jaar was het tijd om HealthCity te verlaten en werd ik benaderd door Health & Sports Club Valkencourt. Eén van de mooiste high-end clubs van Nederland met alle denkbare faciliteiten. De club maakte een fantastische ledengroei door en werd op de kaart gezet in de regio Eindhoven.

Burnout
Tijdens mijn werk bij Health & Sports Club Valkencourt kreeg ik echter te maken met een hevige burnout die mijn leven op zijn kop zette. Mijn lijf was op, kapot en moe na jaren van hard werken, nooit nee zeggen en alleen maar doorgaan. In het ziekenhuis stelden de artsen zelfs een ‘verwaarloosde burnout’ vast. Ik belandde in de ziektewet, zat thuis en raakte de zogenaamde rock bottom zeer hard. Het leven werd even letterlijk een hel. Gelukkig had ik familie, vrienden en een lieve vriendin die mij altijd hebben gesteund. Na de nodige check ups en scans in het ziekenhuis bleek er gelukkig niets fysieks mis te zijn. Het herstel kon beginnen.

Revalidatie

De revalidatie bestond uit diverse gesprekken met een psychologe, EMDR therapie, het volgen van trainingen voor persoonlijke ontwikkeling, het aanpassen van de voeding en het progressief belasten van het lichaam. Ik begon bij nul, en beetje bij beetje werden mijn lichaam en geest weer sterker. Ik maakte een commitment met mijzelf om mijn leven te transformeren en de controle weer terug te krijgen.

Yes, I Do
Op 6 september 2013 stapte ik met de mooiste, liefste, meest zorgzame vrouw op aarde in het huwelijksbootje. Ondanks dat dit een extreem drukke en lastige tijd voor mij was, was dit de aller mooiste dag uit mijn leven. De dag dat ik Reem, Reem van Buggenum mocht gaan noemen. Na een fantastische huwelijksreis volgde er weer eens een flinke terugval. Dit maal een zeer heftige. Maar ook hier hebben we ons samen doorheen gevochten. Niet altijd even makkelijk, vrees ik. Ik roem dan ook het geduld en de liefde van mijn vrouw.

Source PT

In juli 2013 heb ik de mogelijkheid gehad een training te assisteren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Mijn doel was hierin om in alle eerlijkheid en openheid naar mijzelf toe duidelijkheid te creëren voor mijn zakelijke toekomst. Tijdens deze training kwam ik tot het inzicht dat ik mijn kennis en expertise van 16 jaar op het gebied van Personal training, voeding en coaching wil gaan inzetten om mensen te helpen bij hun transformatie.

Source PT was geboren.

The Time Is Now
Door de revalidatie weet ik hoe het is om op nul te moeten beginnen en hoe het beste om te gaan met tegenslagen. Ik weet wat het is om te hopen, proberen en te twijfelen iets wel of niet te doen. Ik weet echter ook hoe je een commitment kan maken en altijd je gewenste resultaat uit je uitdagingen kan halen. De toekomst begint altijd in het NU.

Ik zou graag met jou willen kennismaken. Vertel me jouw verhaal, zodat ik je kan helpen met het transformeren van jou levensstijl. Want de toekomst begint altijd in het nu.

Achtergrond

Source PT werkt met bijzonder toegewijde klanten in de omgeving van Tilburg die ervoor kiezen om bijzonder krachtige resultaten te creëren in hun persoonlijke en zakelijke leven.

Source PT komt tot de kern waarom mensen NIET doen waarvan ze weten wat ze MOETEN doen. Source PT zorgt dat de klanten krijgen wat ze willen en we zorgen dat ze afkomen van datgene dat ze niet meer willen ervaren.

Ben je bereid te doen wat je moet doen om het resultaat te bereiken wat je voor ogen hebt?!

Source PT is niet voor iedereen. Source PT is voor mensen die serieus aan de slag willen gaan met hun gezondheid en fysiek en door middel van een transfomatie bijzonder krachtige resultaten willen creeen. Wil jij Het lichaam & de conditie creëren waar je altijd al van gedroomd hebt? heb je altijd al willen ervaren wat Personal Training, Coaching en voedingsadvies in combinatie met jouw commitment voor resultaten kan creeeren. Neem dan nu contact op voor een vrijblijvend gesprek waarin we gaan bekijken of jij geschikt bent voor het Source PT programma.

Roel van Buggenum

Source PT
Say it, Mean it, Do it

Specialiteit

Personal Trainer & Transformation Specialist voor mannen en vrouwen (30-55) uit de omgeving van Tilburg die worstelen met overgewicht!

Diploma's

 • Academie Lichamelijke Opvoeding
 • ACE personal trainer
 • NASM personal trainer
 • Voedingsdeskundige
 • Fitness A
 • Fitness B
 • Spinning
 • Kettle bel trainer
 • Vipr trainer
 • Bosu trainer
 • TRX trainer
 • Function trainer

Persoonlijke Ontwikkeling

 • Essence
 • Source
 • Beyond doubt
 • Make It Work
 • Mindfulness

Stel een vraag aan Roel

reageert binnen ± 35 uur

Personal training

1 op 1 personal training

Stay in shape: 1 sessie per week, tot 5 kilo afvallenGet in control: 2 sessies per week, 5-10 kilo afvallenChange your life: 3 sessies per week, meer dan 10 kilo afvallen

Personal group training

Personal training met maximaal 8 personen inclusief 1 PT bij de start t.w.v. €75

1 sessie per week €79 p.m.

Onbeperkt sessies per week € 99 p.m.

Small group training

Trainingssessie van 55 minuten met maximaal 10 personen

Boksen, Cross fit, circuit

1 sessie per week €59 p.m.

Onbeperkt sessies per week € 79 p.m.

Fit Academy: Bootcamp

Trainingssessie van 55 minuten met maximaal 20 personen

1 sessie per week €37 p.m.

Onbeperkt sessies per week € 59 p.m.

Voeding

Wil je gezond en bewust leren eten? Maatwerk, stap voor stap

Vital kickstart: €199,-4 sessies tot 5 kilo gewichtsverliesVital shape: €349,-8 sessies tot 15 kilo gewichtsverliesVital control: €649,-16 sessies tot 25 kilo gewichtsverlies

Intake duurt 60 minuten, de vervolgafspraken 30 minuten per sessie.

SAY IT MEAN IT DO IT!

Resultaten

Bijzondere Transformatie: Robert Rexwinkel

http://www.sourcepersonaltraining.nl/bijzondere-transformaties/robert-rexwinkel/

Bijzondere Transformatie: Lynn van Kempen

http://www.sourcepersonaltraining.nl/bijzondere-transformaties/lynn-van-kempen/

Bijzondere Transformatie: Pien van Riel

http://www.sourcepersonaltraining.nl/bijzondere-transformaties/pien-van-riel/

Bijzondere Transformatie: Veronique Mulders

http://www.sourcepersonaltraining.nl/bijzondere-transformaties/veronique-mulders/

Bijzondere Transformatie: Sandra van den Heuvel

http://www.sourcepersonaltraining.nl/bijzondere-transformaties/sandra-van-den-heuvel/

Bijzondere Transformatie: Ronah van Gijsel

http://www.sourcepersonaltraining.nl/bijzondere-transformaties/ronah-van-gijsel/