Over Miel

Een trainer met ervaring op het gebied van Personal Training en groepstrainingen, waaronder bootcamp en urban training. Persoonlijke aandacht, resultaat, plezier en beleving staan centraal in trainingen.

Achtergrond
CIOS afgerond en gespecialiseerd in fitness en tennis. Groepslessen gegeven en managementfuncties uitgevoerd. Verschillende cursussen gevolgd om bij te scholen op het gebied van small group training/kettlebell/spinning. Momenteel eigenaar van eigen sportschool.

Specialiteiten
Personal Training/Functional Training/Bootcamp en Teambuilding.

Diploma's
Gestart met freelance-werkzaamheden(MvB TRAINING) op het gebied van tennis, spinning en fitness(PT en Small Group Training).
Freestyle spinning-instructor(Johnny G, Mad Dogg Athletics).
In het bezit van diploma BHV en EHBO. Jaarlijks bijwonen van herhalingstrainingen.
Tweedaagse training spinning(Johnny G, Mad Dogg Athtletics)
Tweedaagse training Get Flexible Kettlebell-instructor.
Tweedaagse training Group Fitness Management(GFMI) via Les Mills.
Opleiding aqua fitness instructor
Workshop Matrix Krankcycle instructor.
Opleiding Life Fitness circuit-trainer.
Les Mills RPM-instructor, aquapower-instructor, zwemlessen geven
Diploma CIOS met specialisatie Fitness A & B, Tennis A & B

Stel een vraag aan Miel
reageert binnen 48 uur

Bootcamp & Urban Training

Geen massale groepsles maar wel de teamspirit van trainen met een groep mensen. Dat zijn de Outdoor Team Workouts van MvB TRAINING. Met minimaal 5 en maximaal 12 personen een full body workout in de buitenlucht. Iedereen traint op zijn of haar eigen niveau. Een workout met variatie, uitdaging, gezelligheid en snel resultaat. De workouts zijn leuk, functioneel, u verbetert uw kracht, conditie en u valt er van af.


Urban Training

Een training in de stad, onderbroken door verschillende oefeningen. U ervaart de motiverende werking van een groepstraining. We gebruiken naast zwaartekracht en uw eigen lichaamsgewicht, allerlei elementen die in de stad aanwezig zijn, zoals paaltjes, trappen, hekjes, stoepranden en speelveldjes. Omdat iedereen op zijn eigen niveau traint, is deze workout erg uitdagend en inspirerend en vooral ook geschikt voor iedereen.
Voor wie is het?
Voor iedereen die kennis wil maken met MvB TRAINING is deelname aan een Urban Training erg geschikt. Maar ook als u liever niet alleen, maar graag in een groep wilt trainen, dan is een Urban Training echt iets voor u.
Waar wordt er getraind?

In het centrum van Tilburg en in de Reeshof geef ik deze trainingen. Bij voldoende deelname (minimaal 6 personen) is een Urban Training op andere locaties ook mogelijk.

Gezond Afvallen (Personal Training)

U wilt gezonder zijn, meer energie hebben, er beter uitzien en uw gevoel van eigenwaarde verbeteren? Bij Gezond Afvallen gaat het niet alleen om de kilo’s, u wilt gewoon lekkerder in uw vel zitten. Minder eten en meer bewegen wordt vaak gezegd. Maar het gaat om gezonder eten en functioneler bewegen. Met de juiste begeleiding van MvB TRAINING worden uw doelen met plezier behaald.
Voor wie is het?
Voor iedereen die lekkerder in zijn of haar vel wil zitten.

Waar wordt er getraind?

We trainen het liefst in de buitenlucht op locaties in Tilburg centrum, Tilburg Reeshof en Hilvarenbeek. Trainen op andere locaties is ook mogelijk. Denk hierbij aan o.a. voetbalverenigingen, hockeyverenigingen, kinderfeestjes, teamuitstapje en met vriendinnen of vrienden.

​Core Stability (Personal Training)

Een goede rompstabiliteit voorkomt pijnklachten in het lichaam. Wel eens last van uw (onder)rug of nek? U wilt uw houding verbeteren maar u weet niet hoe? Met Core Stability traint u de spieren in de bekken, buik, rug, nek en schouders. De basis van ons lichaam. Bijna alle (functionele) bewegingen starten vanuit de buik en/of rug. De spieren hoeven niet heel sterk te zijn, maar juist het uithoudingsvermogen en de coördinatie ervan moeten goed zijn.
Voor wie is het?
Dit is een training die voor iedereen, sporters en niet-sporters, nodig is. Heeft u een zittend beroep of maakt u veel dezelfde bewegingen gedurende de dag? Of u moet juist een groot gedeelte van de dag staan? Grote kans dat u wel eens last heeft van uw nek, schouders of rug. Met een goede ‘core’ zullen uw pijnklachten verminderen.

Conditieverbetering (Personal Training)

U wilt niet meer zo buiten adem zijn na een korte inspanning? Uw conditie kan beter? Dagelijks intensief sporten is echt niet nodig om uw conditie te verbeteren. En conditie wordt niet uitsluitend bepaald door het aantal minuten op een cardio-apparaat. Voor het opbouwen van conditie is goede begeleiding nodig. U leert oefeningen beter vol te houden, waardoor uw conditie verbetert.
Voor iedereen?
Voor iedereen vanaf 16 jaar die aan zijn conditie wil werken. Jong & oud, man & vrouw, lang niet getraind en weet u niet hoe je dit weer op kunt pakken. Of u wilt juist extra tools naast uw huidige training.

Tennistraining

Uw techniek en tactiek verbeteren? Ook voor tennistraining bent u bij MvB TRAINING aan het juiste adres. Privétraining of met max. 4 personen en niet gebonden aan een vereniging of, zoals vaak verplicht is, een cyclus van dertien trainingen. MvB TRAINING geeft tennistraining op eigen locatie maar kan ook training verzorgen op andere locaties
Voor wie is het?
Voor iedereen op alle niveaus (zowel beginners als gevorderden) die zijn/haar techniek, tactiek en andere onderdelen van het tennisspel wil verbeteren.

Functional Training

Spierkracht versterken, uithoudingsvermogen, balans, coördinatie, flexibiliteit. Met één beweging spreekt u meerdere spieren in uw lichaam aan. In tegenstelling tot trainen op een apparaat in de sportschool, waarmee u één spiergroep per apparaat traint.
Voor wie?
Omdat de oefeningen worden afgestemd op ieders lichaam, trainingservaring, leningheid en persoonlijke doelen, is functional training voor iedereen geschikt.