Profielabeelding van Jonas Konijnenberg

Jonas Konijnenberg

Amsterdam

Over Jonas

Ik ben Jonas. In 2014 afgestudeerd aan de ALO in Amsterdam. Sinds 2010 slackline ik fanatiek en sinds 2013 heb ik mijn eigen bedrijf in het aanbieden van slackline les en verkopen van slacklines.

Achtergrond

Na jarenlang topsport schaatsen en wielrennen (deelname aan meerdere nationale kampioenschappen), lukte het niet meer om mijn trainingen en mijn intensieve studie te combineren.

Slacklinen bracht de ideale sport voor mij op dat moment; ongedwongen sporten op basis van uitdaging en mijn eigen motivatie. Ik kon alles zelf ontdekken! Daardoor ging het mij goed af om snel en veel over slacklinen te leren; mede door dit te combineren met studie opdrachten als gymleraar.

Inmiddels behoor ik tot de betere slackliners ter wereld, met ervaring op allerlei soorten slacklines. Van hoog in de lucht (100m hoog op een highline) tot de sickste tricks op een jumpline.

Als slackliner en gymleraar verspreid ik mijn filosofie over uitdagend sporten vanuit intrinsieke motivatie. Sporten doe je vooral omdat het leuk is, hiervoor is geen betere reden te bedenken! Fun zit in uitdaging en het beleven van succes, maar vooral de route naar die succesbeleving is relevant. Dit maakt het nog leuker als je uiteindelijk je doel hebt bereikt! Ik ga uit van een mensbeeld waarbij iedereen autonoom is en zichzelf kan sturen naar de doelen die hij/zij zichzelf stelt. Ik als docent kan jou als individu daarin begeleiden, maar jouw motivatie en doel komt vanuit jezelf!

On One Inch from Venture Collective on Vimeo

Specialiteit

Mijn specialiteiten op sport gebied zijn:

  • Het inspireren van anderen aan de hand van mijn eigen voorbeeld.
  • Het bijbrengen van kennis over je eigen handelen en bewegen.
  • Het in kaart brengen waarvan jouw motivatie vandaan komt.
  • De kwaliteiten van een jou als individu naar voren laten komen.
  • Het bijbrengen van kennis over sport op meta-niveau aan sportprofessionals.

Diploma's

  1. Academie voor Lichamelijk Opvoeding (1e graads vakdocent bewegingsonderwijs, Bachelor of Sports)
  2. Turntrainer KSS niveau 4

Stel een vraag aan Jonas

reageert binnen 48 uur

De eerste stap om ergens heel goed in te zijn is om er heel slecht in te zijn!