Profielabeelding van Joep Liebregts

Joep Liebregts

Oisterwijk

Over Joep

Mijn naam is Joep Liebregts en mijn passie is om op een laagdrempelige manier bewegingsvormen aan te bieden, dat past bij het individu maar toepasbaar is in groepsverband.

Vanuit mijn missie en kernwaarden zal met respect naar de deelnemers toe, ondersteuning gegeven worden waar wenselijk en/of nodig is, zonder het plezier uit het oog te verliezen.
Je kunt werken aan jouw conditie en daardoor een betere gezondheid bereiken, genieten van de natuur en nieuwe mensen ontmoeten. Met een haalbaar programma, zodat je op jouw eigen niveau kunt werken aan jouw vitaliteit. Leef en beweeg!

D Deskundig
O Onafhankelijk
E Energiek
N No-nonsense

Achtergrond

In het verleden aan verschillende sporten deelgenomen, zoals voetballen en triathlon alvorens in 1995 te starten met de focus op hardlopen bij de Vrije Oisterwijkse Loop Groep, kortweg VOLG. Sinds 2007 ben ik de trainer/leider van deze groep. Daarnaast geef ik al enkele jaren hardlooptrainingen bij Loop School Wim Akkermans (LSWA) in Vught.
Naast het trainen heb ik aan veel hardloopwedstrijden deelgenomen van 5 km tot marathons.

Op basis van mijn ervaringen als hardlooptrainer bij Start To Run (STR), kwam ik tot de conclusie dat voor veel mensen hardlopen een te belastbare activiteit is voor het lichaam en daardoor te blessure gevoelig. Dit was voor mij aanleiding, om me te gaan verdiepen in de wandelsport en ben een cursus gaan volgen bij de KWBN (Koninklijke Wandel Bond Nederland) en onlangs geslaagd als Allround Wandelsport Instructeur (AWI-3). Een van de onderdelen binnen deze cursus is het Sportief Wandelen (SW) maar ook Nordic Walking (NW) valt hieronder.

Mijn wandelersport ervaringen betreffen het meerdere keren uitlopen van de 4-daagse van Nijmegen en de 80 kilometer van de Langstraat. Ook in de vakanties hoort wandelen tot de dagelijkse activiteiten, omdat je dit altijd en overal kunt doen en op deze manier op een gezonde manier kunt genieten van de omgeving.

Naast het bewegen is de ademhaling een belangrijk aandachtspunt. Ook hier heb ik een cursus (sportrusten) in gevolgd en heb mogen ervaren, dat rustig ademhalen en met name het uitademen veel ontspanning geeft. Je ontspant, het geeft energie en je sportprestaties varen er wel bij.

Specialiteit

Hardlopen en sportief wandelen

Diploma's

Looptrainer, Allround Wandel Instructeur(AWI-3)

Stel een vraag aan Joep

reageert binnen 48 uur

Een dag niet gesport is een dag niet geleefd!