Profielabeelding van Jeroen Meijer

Over Jeroen

Mijn naam is Jeroen Meijer. In januari 2013 nam ik het initiatief om INVORMsport Wijk bij Duurstede personal training te starten.


Achtergrond

Militair infanterist en sportinstructeur

Ik heb jarenlang gewerkt als militair, als infanterist bij de Luchtmobiele Brigade en later als instructeur bij het revalidatiepoloton (Remedial).

Hier begeleidde we soldaten die met een blessure of vanwege ziekte uitgevallen waren uit de zware Luchtmobiele opleiding om zo, uiteindelijk weer in te stromen in de week van uitval. Hierbij was het belangrijk dat deze mannen fysiek in topvorm waren. Nadat ik hier 3 jaar gewerkt heb en vele soldaten geholpen had bij het behalen van de felbegeerde Rode baret, stapte ik in de opleiding tot Militair sportinstructeur.

Je werd hier opgeleid tot sportinstructeur in de breedste zin van het woord.

Van het organiseren van sport en spelevenementen tot de complete organisatie van een Militaire 5kamp of survival wedstrijd.

Ook leerde je alles over trainingsprincipes, hoe je krachttraining functioneel toepast en het conditioneel verbeteren van de militaire eenheden.

Na deze opleiding ben ik aan het werk gegaan bij een militaire eenheid in Garderen en daar ben ik nog een aantal jaren verantwoordelijk geweest voor het fysiek inzetbaar houden en brengen van een compagnie.

De belangrijkste leermomenten

Het belangrijkste dat ik uit deze periode geleerd heb is hoe je op een effectieve wijze differentieert. Ik had in mijn sportlessen namelijk fitte jongens van 18 jaar oud maar ook de adjudant van 55 jaar die de hele dag achter de pc zat. Aan het einde van de training moesten ze beiden op hun eigen niveau 'geprikkeld' zijn.

Na 11 geweldig leerzame jaren, ruilde ik mijn militaire loopbaan in voor een vrij onzekere periode waar iedereen in mijn omgeving mij voor gek verklaarde!

INVORMsport was geboren

Ik was er namelijk zó zeker van dat de kennis die ik de afgelopen jaren had opgedaan, zoveel waarde zou gaan leveren in de 'burgermaatschappij' dat ik direct INVORMsport inschreef bij de K.v.K. en fulltime ging werken aan mijn eigen bedrijf.

De manier van trainen waar wij (Bart en ik) mee begonnen was compleet nieuw.

En ook de aanpak die wij hanteerde waren de mensen nog niet mee bekend.

Uiteraard maakte we volop foto's en plaatste we deze na de training op Facebook.

De reacties en het bereik wat we hierbij creëerde was ongelooflijk effectief en in no time was INVORMsport in Wijk bij Duurstede een begrip. Mensen kwamen uit nieuwsgierigheid een proefles doen in gingen nooit meer weg. Sterker nog, ze namen vrienden, familie en kennissen mee en voor we het wisten verhuisde we van de ene locatie naar een grotere volgende locatie.

Specialiteit

Luisteren naar de sporter en een programma creëeren dat niet alleen werkt maar ook leuk is en vol te houden.

Resultaten komen wanneer je structuur en regelmaat aanbrengt in je plan, wat je ook doet.

Wij begeleiden vooral sporters uit:

Wijk bij Duurstede, Cothen, Langbroek, Doorn, Leersum en Amerongen

Diploma's

CIOS bewegingsagogie
Militair VTO (Vak technische Opleiding Sport) Sport instructeur
Spinning instructeur
Master Kettlebell instructor
Powersled instructor
TOP A instructor
Mylogenics practioner
Menno henselmans PT course gecertificeerd
Personal Trainer specialist Dutch HDA

Stel een vraag aan Jeroen

reageert binnen 48 uur

INVORMsport - Built For Results