Profielabeelding van Jan Bel

Over Jan

Mijn naam is Jan Bel en sporten is mijn passie! Vanaf mijn 3de levensjaar ben ik altijd met sport bezig geweest. Op jonge leeftijd ben ik gestart met voetbal wat later gecombineerd werd met kickboksen.

Op mijn 16de heb ik een zwaar scooterongeluk gekregen, hierdoor was sporten niet mogelijk op het revalideren na. Tijdens deze revalidatie kwam ik in aanraking met fitness. Hier hoorde ik thuis en na het afronden van mijn revalidatietraject werd de sportschool mijn tweede huis.

Van “fitness is leuk” ging het over op “fitness is passie” en kan ik het niet meer weg denken uit mijn leven. Direct vanaf het begin ben ik mij gaan verdiepen in de wereld van fitness. Dit begon met het lezen van boeken en magazines, vragen stellen bij de instructeurs en fanatieke sporters bij mij op de sportschool en toen wist ik het zeker. Ik wil in de fitnessbranche werken!

Na het afronden van mijn fitvak fitness A diploma ben ik gaan werken in de fitnessbranche, dit was leuk, dit was leerzaam, maar ik merkte dat er bij mij nog te weinig kennis was om de sporters optimaal te begeleiden. Toen ben ik gestart met het volgen van een heel scala aan opleidingen en cursussen.

Na mijn MBO niv. 4 operationeel sport en bewegingsmanagement ben ik mij gaan specialiseren en heb de cursussen paramedisch fitness instructeur, zwanger&fit instructeur, beweegdeskundige senioren, kettlebell instructeur, functioneel trainer specialist en uiteraard mijn ehbo en reanimatie behaald. Ik heb al veel kennis en ervaring opgedaan,maar ben nog lang niet klaar, want ik wil alles weten!

Mijn jarenlange ervaring en alle kennis die ik heb opgedaan uit de praktijk en tijdens mijn opleidingen gebruik ik, om samen met jou jouw doelen te behalen!

Achtergrond

Ik ben in totaal 8 jaar fitness instructeur geweest waarvan 3,5 clubmanager op een sportcentrum in Apeldoorn. Als personal trainer ben ik nu 5 jaar werkzaam waarvan 3 jaar als zzp'er.

Sinds de uitbraak van corona en om de veiligheid van mijn sporters te kunnen waarborgen, heb ik besloten om mijn eigen private gym te realiseren. 01-08-2020 is dit gelukt en sindsdien verzorg ik de trainingen hier. Een 200m2 fitness ruimte waar maximaal met 4 mensen tegelijk gesport mag worden. Rust en privacy zijn belangrijke kernwoorden voor mijn private gym

Specialiteit

Door de werk ervaringen die ik heb opgedaan door de samenwerkingen met fysiotherapeuten, jaren lange werkervaring in de fitness en als medisch fitness trainer en ook de praktijk ervaring die ik heb in de voetbal, kickboksen, sterkste man van Nederland, powerliften en bodybuilding heb ik mijn kennis zo opgebouwd dat ik jou kan helpen met het behalen van jouw doelen.

Door de jarenlange ervaring heb ik veel mensen geholpen met ver uiteenlopende doelstellingen. Van meer spiermassa opbouwen tot afvallen en van recreatieve sporters tot sporters met een wedstrijd doel. Mijn passie ligt echter bij het begeleiden van mensen die willen afvallen.

Diploma's

- Sport en bewegen niv. 4 Operationeel sport en
bewegingsmanagement.
- Personal trainer
- Functioneel trainer specialist
- medisch fitness trainer
- Kettlebell trainer
- beweegdeskundige senioren sport
- funxtion trainer
- zwanger en fit instructeur

Stel een vraag aan Jan

reageert binnen ± 0 uur