Profielabeelding van Gianni Romme

Gianni Romme

Over Gianni

Ik ben Gianni Romme. In de jaren ’90 en ’00 was ik als schaatser actief en werd ik wereldkampioen en Olympisch kampioen op de lange afstanden.

Na het beëindigen van mijn topsport carrière ben ik mijn ervaring en kennis gaan inzetten om andere schaatsers beter te maken. Als trainer ben ik gaan werken met Anni Friesinger, ik ben jaren bondscoach geweest van de Italiaanse schaatsploeg en ben op het moment trainer/motivator bij Schaatsteam Continu.

Atleet
Gianni Romme is tweevoudig Olympisch Kampioen (op de 5.000 en 10.000 meter) en tweevoudig Wereldkampioen Allround. Daarnaast behaalde hij vele overwinningen op voornamelijk de 5.000 en 10.000 meter in Wereldbekers en Wereldkampioenschappen afstanden.

Prestaties
1996 Nederlands Kampioen 5000m
1996 Wereldkampioen Kampioen 10000m
1997 Wereldkampioen Kampioen 10000m
1998 Olympisch Kampioen 5000m en 10000m
1998 Wereld Kampioen 5000m en 10000m
1999 Nederlands Kampioen 5000m
1999 Wereld Kampioen 5000m
2000 Nederlands Kampioen Allround
2000 Wereld Kampioen Allround
2000 Wereld Kampioen 5000m en 10000m
2002 Nederlands Kampioen 5000m
2002 Nederlands Kampioen Allround
2003 Nederlands Kampioen 5000m
2003 Europees Kampioen Allround
2003 Wereld Kampioen Allround

Kenmerken
(olympisch) fenomeen, aanstekelijk, doorzettingsvermogen, energiek, enthousiast, gedreven en winnaarsmentaliteit.

Biografie
Al bij de junioren werd duidelijk dat Gianni Romme een grote kans had om door te breken als schaatser. Hij had namelijk een uitstekende conditie en was ontzettend gedreven. Het enige probleem waardoor dat er lange tijd niet echt uitkwam, was een matige techniek. Gianni Romme heeft een ware studie naar zijn techniek gedaan en deze dermate weten te verbeteren dat hij sinds die tijd een moeilijk te kloppen man was op de lange afstanden.

Het hoogtepunt van zijn carrière was in 1998 tijdens de Olympische Spelen van Nagano. Hij won met overmacht Goud op de 5 en 10 kilometer in twee nieuwe Wereldrecords. Na zijn triomfen op de Olympische Spelen is richtte Gianni Romme zich ook op het Allrounden. Dit deed hij niet onverdienstelijk. Op de eerste afstand van het kampioenschap (de 500 meter) eindigde hij menigmaal in de achterste regionen, maar dat maakte hij ruimschoots goed met zijn kwaliteiten op de lange afstanden. In 2000 en 2003 werd hij Wereldkampioen Allround.

Na vele hoogtepunten besloot Gianni Romme om te stoppen met schaatsen. Hij werd coach van Anni Friesinger die hij naar meerdere Wereldtitels coachte en heeft jaren gewerkt als bondscoach van Italië. Ook schreef hij de schema’s van Arjen van der Kieft, die zich verrassend plaatste voor de Olympisch 10 km van Vancouver in 2010.
Op het moment is Gianni verbonden als trainer/motivator bij schaatsteam Continu.

Stel een vraag aan Gianni

reageert binnen 48 uur

Lezingen

Gianni schaatste eind jaren ’90 en begin ’00 fenomenaal hard op de 5 en 10 km. Door de combinatie van zijn aanleg met gedrevenheid en doorzettingsvermogen, was hij onverslaanbaar. Als coach begeleide hij Anni Friesinger naar diverse Wereldtitels en was hij jaren de bondscoach van de Italiaanse schaatsploeg. Op dit moment werkt Gianni als trainer/motivator van team Continu.

Coach Gianni vertelt in presentaties over zijn ervaringen als topschaatser en -coach. Met name de thema’s grenzen verleggen en doorzettingsvermogen staan centraal. Zijn visie is dat je met talent alleen de top niet kunt halen. De juiste instelling en talent, gecombineerd met goede begeleiding zijn essentieel om de top te behalen. Hij laat je ervaren wat gedrevenheid en wilskracht betekend, zowel in de sport als in het bedrijfsleven.

Clinics

Dat Gianni een echte ambassadeur voor het schaatsen is, moge duidelijk zijn. Met zijn ervaring als topschaatser en schaatstrainer kan hij op ieder niveau schaatsers verder helpen. Laat je inspireren door Gianni en ervaar wat zijn passie voor het schaatsen met jou als schaatser kan doen.

Tijdens de clinics leer je wat wat gedrevenheid en wilskracht betekend.Ervaren schaatsers zijn bij Gianni in goede handen en kunnen bij hem terecht voor verfijning van de techniek. De beginnende schaatsers zullen op speelse wijze de basisbewegingen en schaatshouding aangeleerd krijgen.De (voormalig) topschaatser vertelt tijdens de clinic over zijn ervaringen als sporter en wat er allemaal bij komt kijken om aan de top te kunnen presteren.

Bij de specifieke invulling van de clinic houden we rekening met uw wensen en het niveau van de deelnemers. De schaatsclinic kan op diverse locaties in Nederland worden georganiseerd.

Tweevoudig Olympisch Kampioen op 5.000 en 10.000 meter. Tweevoudig Wereldkampioen Allround, meervoudig Wereldkampioen WK afstanden