Profielabeelding van Adriaan van Zijp

Adriaan van Zijp

Yerseke

Over Adriaan

Mijn doelstelling als sportmasseur is geslaagd als ik u beter kan laten bewegen en sporten met Betere Spieren

Naast sportmassage kunt u ook bij mij terecht voor begeleiding naar bijzondere prestaties. Denk bijvoorbeeld aan die marathon die op het programma staat of misschien doet u wel mee aan een andere buitengewone prestatietocht.

Achtergrond

Sportmassage is er voor iedereen. Voor wie veel sport, maar ook voor wie niet sport. Er zijn vele argumenten vóór sportmassage; een beter herstel, voorbereiden op een lichamelijke prestatie of om gewoon beter te voelen. Uiteindelijk gaat het erom spieren en spiergroepen te verbeteren: Betere Spieren dus!

De sportmassage komt uit de klassieke massage en heeft een aantal effecten die het lichaam positief beïnvloeden. Door de massage onstaat een betere doorbloeding en een goede afvoer van afvalstoffen. Door sport of andere belasting hebben spieren en pezen soms veel te lijden met diverse nadelige gevolgen. Met een goede sportmassage kunnen sporters sneller herstellen en de kans op nadelige gevolgen minimaliseren.

Ook niet-sporters met spierklachten hebben voordeel bij een sportmassage. In een stressvolle periode op het werk ontstaan bijvoorbeeld makkelijk knopen in de schouders. Bij lang voortduren van dit soort spanningsklachten kunnen er uitstralende pijnklachten naar de armen of hoofdpijnklachten ontstaan. Sportmassage kan dan helpen bij de ontspanning en het voorkomen van klachten.

De sportmassage heeft onder andere een ontspannend karakter. Door deze ontspanning herstellen de spieren zich beter. Hierdoor kunt u weer makkelijker bewegen en met minder of zonder pijnklachten werken. Activering is een ander positief effect van de massage. Het activerende karakter van de sportmassage gebeurt met name vooraf aan een sportprestatie.

Wie in een trainings- en wedstrijdvrije periode zit is hier ook aan het goede adres. De massagebehandeling wordt hierop aangepast.

Uiteindelijk is voorkomen beter dan genezen. Betere Spieren werkt ook preventief, genoeg redenen dus...

Specialiteit

Mijn specialiteit in de sportmassage ligt onder andere bij het wielrennen en triatlon. Niet zo gek, want ik heb zelf een achtergrond in de wedstrijdtriatlon en tegenwoordig ben ik verbonden aan de wielerploeg SEG Racing Academy (continentaal niveau) als soigneur/masseur.

Diploma's

  • Sportmassage (ESPO)
  • Medical Taping
  • Levensreddendhandelen (Hartsichting)

Stel een vraag aan Adriaan

reageert binnen 48 uur

Beter bewegen en sporten start met Betere Spieren!