KOFFIE DRINKEN MÉT: ELINE LIP

Eline als coach betekent?
“Als coach zijnde zijn er drie zaken die ik ontzettend belangrijk vind. Allereerst staat de lichamelijke en mentale gezondheid van mijn cliënten altijd op nummer 1. Ten tweede begrijp ik goed dat het soms lastig en tijdrovend is om altijd maar je voeding te wegen, voor te bereiden of mee te nemen. Daarom streef ik ernaar om de voedingsschema’s op maat te maken. Vind je het fijn om zes keer per dag te eten? Geen probleem! Eet je liever drie grotere maaltijden per dag? Ook dat kan geregeld worden. Als laatste wil ik de coach zijn die er voor je is. Ik ben niet alleen de leverancier van je schema’s. Als je ergens mee zit of als je vragen hebt (mogen ook zeker vragen over je mentale gesteldheid/gevoel zijn) dan mag je je hart gerust bij me luchten.”  

Wat is jouw drijfveer als personal trainer en voedingscoach?
“Ik studeerde International Business, mocht een jaar naar Australië en kwam daar in aanraking met voeding en coaching. En dat bleef kriebelen. Via Instagram werd ik benaderd door meiden die blijkbaar geïnspireerd werden door mijn posts. Ik ben ze gaan coachen, dit bestond uit trainen in de sportschool maar ook het aan de slag gaan met door mij samengestelde trainingsschema’s. Ik vond het zo leuk dat ik besloot mijn eigen online coaching bedrijfje op te richten (Live Lean).”

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
“Dit klinkt misschien heel cliché, maar ik geloof er in dat je zelf altijd je grootste inspiratie bent. Je conditie die steeds beter wordt, het feit dat je meer kan liften in de gym, het gezonde gevoel dat je krijgt als je je mooie lichaam voorziet van goede voeding en natuurlijk je spiegelbeeld dat er steeds beter uit gaat zien! Natuurlijk zijn er een aantal extreem fitte en prachtige meiden die ik graag volg zoals Michelle Lewin en Nikki Blackketter, maar ik wil ze niet mijn inspiratie noemen omdat ik weet dat social media geen goede afspiegeling van de werkelijkheid is.”

Waarom YSP?
“Ik kwam voor het eerst in aanraking met Your Sport Pro via Instagram. Ik zag dat ik mezelf daar gratis kon profileren en dacht waarom ook niet. Als sportprof is de concurrentie groot, moeilijk om boven de rest uit te stijgen. Ondanks dat ik al redelijk wat klanten kreeg via Instagram wilde ik toch nog meer mensen kunnen bereiken en helpen naar een fitter bestaan”

Waar denk jij dat jouw succes op het platform ligt?

  • Concreet aanbod. Ik heb ervoor gekozen om mijn aanbod zo concreet mogelijk te maken. Als een sporter op mijn profiel komt ziet hij meteen wat ik te bieden heb, namelijk voedings- en trainingsschema’s en online coaching.
  • Ik heb prijzen vermeld bij mijn diensten. Een van de eerste dingen die men zich afvraagt is toch wat het kost. De aanvragen die ik gehad heb via mijn profiel op Your Sport Pro heb ik 100% om kunnen zetten tot klant, dus dat wil zeggen dat mijn profiel heel helder is en de diensten duidelijk.

Wat maakt Eline écht Eline?
Wat mij echt Eline maakt is dat ik veel dingen leuk vind en ze graag allemaal wil doen. Dat lukt natuurlijk niet altijd, haha. Daarom ben ik altijd bezig en erg druk, maar dat is natuurlijk een keuze J.

Ik denk dat meiden zich met mij kunnen identificeren omdat ik in mijn dagelijks leven een baan heb, studeer en hou van een gezonde levensstijl. Ik ben dus niet fulltime met fitness bezig waardoor ik laat zien dat je ook zeker fit kan zijn terwijl je een drukbezet leven hebt.

Heb jij tips voor andere YSP’s?

  • Wees kort en bondig in je profiel, laat zien wat je diensten zijn en wat het kost.
  • Plaats op je social media kanalen de URL van je Your Sport Pro profiel, deze tip kreeg ik van Daan Hullegie en het leverde me meteen een paar extra klanten op.
  • Wees actief op social media, zorg dat je andere inspireert en laat zien hoe gezond je zelf leeft. Weet je ze te raken, dan klikken ze ook door naar je profiel.

Stats
Hoe lang actief op Yoursportpro.nl: 5 maanden
Hoeveel aanvragen: 13 aanvragen
Hoeveel % conversie: 100%
Hoeveel omzet: €950,-

About
Naam: Eline Lip
Leeftijd: 21 jaar
Woonplaats: Rotterdam
Lievelingseten: Mosselen
WOD: Vandaag staan billen en schouders op het programma. Misschien een vreemde combinatie, maar ik ben nieuwe trainingsvormen aan het testen.
Eet vanavond: Vanavond wok ik kipfilet met verschillende soorten groente (taugé, ui, paprika, champignons, courgette) in kokosolie en eet daar wat avocado bij.
Guilty pleasure: Chocolade – puur óf caramel zeezout.