Profielabeelding van Yuri van Gelder

Yuri van Gelder

Over Yuri

Achtergrond
Op 5 jarige leeftijd ben ik begonnen, al snel werd het duidelijk dat turnen mijn passie is. Bij de plaatselijk turnvereniging Kunst&Kracht in Waalwijk. Nationaal ging het goed, 3 keer all round Nederlands Kampioen bij de jeugd. Turnen werd nog leuker en steeds belangrijker. Later werd ik 1x Wereld kampioen, 3x Europees Kampioen en meer als 25x Wereld Beker Goud.

Prestaties
Samen met trainer Bram van Bokhoven werkt hij erg hard in de turnhal van Flik-Flak in Den Bosch. Yuri heeft nog steeds de droom om een olympische medaille te kunnen behalen, daar gaat hij vol voor.

Turnen (ringen)
2005 Europees Kampioen
2005 Wereldkampioen Kampioen
2006 3e plaats Wereldkampioenschappen
2007 2e plaats Wereldkampioenschappen
2008 Europees Kampioen
2009 Europees Kampioen

Kenmerken
Jong, aanstekelijk, doorzettingsvermogen, energiek, enthousiast, gedreven, winnaarsmentaliteit.

Biografie
Op 5 jarige leeftijd ben ik begonnen met deze mooie sport. Al snel werd het duidelijk dat turnen mijn passie is. Ik ben begonnen bij de plaatselijk turnvereniging Kunst&Kracht 1919 in Waalwijk. Hier liggen dus ook mijn roots. Na een paar jaar begon ik lokaal resultaten te boeken. Nationaal ging het ook goed, 3 keer all round Nederlands Kampioen bij de jeugd. Turnen werd nog leuker en steeds belangrijker.

Om meer ervaring op te doen, moest ik al snel uitwijken naar andere steden met betere turn accomodaties. Goede turnaccomodaties waren begin jaren ’90 nog een luxe. Op 15 jarige leeftijd ben ik in Rotterdam gaan wonen, studeren en vooral turnen. En toen ging een en ander snel. Nadat ik uiteindelijk mijn diploma had gehaald, besloot ik het vak van schoenmaker te gaan uitoefenen.

Dat was 2 jaar goed te combineren met mijn sport. Toen dat niet goed meer samen ging, ben ik begin 2005 bij defensie als militair begonnen. Ik zat bij de Defensie Topsport Selectie, 4 jaar heb ik daar een goede tijd gehad. Met sportief gezien goede resultaten (1x Wereld kampioen, 3x Europees Kampioen en meer als 25x Wereld Beker Goud) Het tij keerde en vanaf juni 2009 heb ik een jaar geen sport mogen beoefenen. Defensie werd een gesloten boek en ik moest weer opnieuw beginnen. In de “slechte” tijd hebben mijn sponsoren Lotto, Quick en Drukkerij van Engelen mij altijd gesteund. Daar ben ik ze heel dankbaar voor. Ik heb een nieuwe start gemaakt.

Ik geloof in mezelf en mensen geloven in mij. Ik droom ervan om nog een keer op de Spelen te schitteren. “Nothing is impossible”

Stel een vraag aan Yuri

reageert binnen 48 uur

Lezingen

Yuri vertelt in zijn presentaties over zijn ervaringen als topsporter.

Met name de thema’s grenzen verleggen en doorzettingsvermogen staan centraal. De details perfectioneren, dat is waar het bij turnen om draait.

Zijn visie is dat je met talent alleen de top niet kunt halen. De juiste instelling en talent, gecombineerd met goede begeleiding zijn essentieel om de top te behalen.

Yuri heeft veel moeten veranderen en zal nu moeten verrassen en inspireren op de Spelen in Rio en dat gaat hij

Clinics

Met zijn ervaring als topturner op ieder niveau turners verder helpen. Laat je inspireren door Yuri en ervaar wat zijn passie voor het turnen met jou kan doen.

Tijdens de clinics en bijbehorende demonstratie krijg je inzicht in de details waar zijn sport voor staat.Verfijning van de technieken tot in detail, je mag het zelf een keer ervaren.

Yuri vertelt in zijn presentaties over zijn ervaringen als topsporter. Met name de thema’s grenzen verleggen en doorzettingsvermogen staan centraal. Zijn visie is dat je met talent alleen de top niet kunt halen. De juiste instelling en talent, gecombineerd met goede begeleiding zijn essentieel om de top te behalen.

Bij de specifieke invulling van de clinic houden we rekening met uw wensen en het niveau van de deelnemers. De turnclinic kan op diverse locaties in Nederland worden georganiseerd, hij kan bij jou op bezoek komen om een clinic met demo te verzorgen maar Yuri wil je ook graag eens rondleiden in het centrum waar hij altijd traint.

“Nothing is impossible”