Over Remi

Mijn naam is Remi Grooten (13-03-1988), eigenaar van Vitality PT Emmen.
Na het in 2010 succesvol afronden van de studie Commerciële Economie, ben ik begonnen met het volgen van fitness- en vitaliteitsgerelateerde opleidingen.

Mijn carrière in de fitnesswereld is begonnen in het jaar 2010. In dat jaar ben ik aangenomen als fitnessinstructeur bij een wellnesscentrum in Emmen. Ik ben bij dit wellnesscentrum aangenomen zonder het hebben van een diploma in de fitness.

Na een aantal maanden ben ik begonnen met de opleiding Fitnesstrainer A, via FitVak.
De docent van deze opleiding, Martin Blankenstein, heeft mij als student de basiskennis van fitness geleerd. Hij was degene die mijn interesse in fitness dusdanig heeft vergroot, dat ik na de FitVak opleiding NASM Personal Trainer ben gaan volgen.

De opleiding NASM Personal Trainer richt zich niet op fitness in het algemeen, maar op personal training, het één op één begeleiden van mensen met een doel dat zij zichzelf hebben gesteld.

Lange tijd was ik van plan het vervolg van NASM te volgen, maar toen kwam ik via fysiotherapeut Peter Hagel (www.fysioactive-emmen.nl) bij CHIVO terecht, het kennisinstituut voor vitaliteit (www.chivo.nl).

CHIVO biedt onder andere de opleiding ‘vitaliteitstherapeut’ en ‘medical trainer’ aan.
Tijdens het geven van trainingen liep ik regelmatig aan tegen blessures die mensen in het verleden hebben gehad, daarvoor heb ik gekozen voor de medical training opleiding.

Mensen worden tegenwoordig ouder, moeten langer doorwerken en staan bloot aan meer stress dan in voorgaande decennia. De studie vitaliteitstherapie komt hier van pas. Tijdens het geven van vitaliteitstherapie wordt er gezorgd dat lichaam en geest als één worden gezien. Het lichaam is onlosmakelijk verbonden van de geest en andersom. Tijdens vitaliteitstherapie wordt er bijvoorbeeld gewerkt aan een optimale houding en de daarbij behorende blessurepreventie, er worden bijvoorbeeld adviezen gegeven voor het verminderen van stress en er worden bijvoorbeeld adviezen gegeven over het verbeteren van de gezondheid of het verbeteren van een voedingspatroon. Het geven van leefstijl interventies is een belangrijk onderdeel voor de vitaliteitstherapeut.

Inmiddels volg ik de studie fysiotherapie aan de Hogeschool Thim van der Laan. Ik volg hier het driejarig traject, welke enkel toegankelijk is voor mensen die al relevante diploma’s of werkervaring hebben. Ik heb mijn propedeuse gehaald in mei 2014.

Tijdens mijn werk hoop ik dat mensen plezier en resultaat ervaren, dit door het krijgen van professionele begeleiding en een goed trainingsschema, welke is gemaakt ten behoeve van de wens(en) van de persoon die getraind wordt.

Achtergrond

Meer dan vijf jaar ervaring als trainer.

Specialiteit

Divers

Diploma's

Afgeronde opleidingen:
-Commerciële economie: 2010
-Fitnesstrainer A: 2011
-NASM personal trainer: 2012
-CHIVO Medical trainer: 2012
-CHIVO vitaliteitstherapeut: 2012
-Sportmassage via Thim van der Laan: 2013
-Fysiotherapie: afstuderende.