Over Jolanda

Wil je:

 • Gezellig samen buiten bewegen onder professionele begeleiding
 • Gezonder en fitter worden
 • Afvallen (vetmassa kwijtraken)
 • Personal training in een privéruimte, thuis of buiten.
 • Je beter voelen tijdens de overgang
 • Vitaal oud worden
 • Trainen voor een doel

Neem dan contact via onderstaande knoppen.

Groepsles of privé:

 • Wandelen met functionele oefeningen (GymWalk)

Wil je graag buiten bewegen, dan is GymWalk misschien wel iets voor jou. We gaan wandelen en tussendoor doen we oefeningen. Iedereen kan hier aan meedoen. Erg geschikt voor mensen die niet kunnen of willen springen en rennen, en voor ouderen. Tevens als hersteltraining na een wedstrijd of ziekte.

 • Hardlopen met functionele oefeningen

Wil je beginnen met hardlopen, of loop je al een tijdje voor jezelf? Dan is dit echt iets voor jou. Je leert de juiste techniek, functionele coördinatie en krachtoefeningen, en je uithoudingsvermogen op te bouwen. Samen lopen motiveert en is erg gezellig. Heb je een doel voor ogen, dan kan ik je helpen om dat te realiseren door het voor jou op maat maken van een trainingsschema. Ook kan ik je bloeddruk en vetpercentage meten en voedingsadvies geven.

 • Functional trainen

Wat is functionele training?
Functional Training is het best te beschrijven als het trainen van diverse oefeningen waarmee de sporter leert omgaan met zijn eigen lichaam in al zijn vormen van beweging. Experts zeggen: Functional Training is het trainen van beweging, niet van spiermassa.

Waarom Functional Trainen?
In het dagelijks leven word je constant geconfronteerd met verschillende bewegingen: opstaan, lopen/ rennen naar de bus, iets oppakken, weg zetten, opruimen etc. Door op een functionele manier te trainen leer je beter om te gaan met bewegingen die weer op hun beurt grote waarde hebben in je dagelijkse leven. Het bootst bewegingen na die het lichaam kent en dat gebeurt niet op een apparaat. Denk er maar eens over na hoe vaak duw jij iets zittend weg? Maar waar het bij de meeste mensen om gaat is natuurlijk het krijgen van een mooi strak en gezond lichaam. Door op een functionele manier te trainen zul je dit sneller realiseren! Je zult naast het ontwikkelen van een goede spier functionaliteit sneller afvallen, sneller een strakke buik ontwikkelen en dat allemaal op een leuke manier!

Vaak wordt beweerd dat trainen zonder toestellen minder veilig zou zijn in vergelijking tot het werken op ‘gestuurde’ fitnesstoestellen, maar niets blijkt minder waar. De nieuwe trend in de fitnesswereld verplaatst zich dan ook naar de ‘functionele training’. Functionele training is een trainingsvorm gericht op het ontwikkelen van deze bewegingsvaardigheden. Vaardigheden die een bijdrage leveren aan de kwaliteit van ons leven, prestaties verbeteren en blessures voorkomen.

Functioneel trainen kan niet iedereen zomaar even doen, er is goede professionele hulp bij nodig die ik jou bied

Achtergrond

Door kennis en ervaring, heb ik van mijn hobby en interesse mijn werk kunnen maken. Wat is er mooier dan dat!

Ik volg nu mijn hart en begeleid mensen naar fysiek en mentaal gezond leven zodat ze zich gelukkiger, fitter en sterker voelen.

Na een reorganisatie kwam mijn functie van directiesecretaresse te vervallen en heb ik het roer omgegooid. Ik heb mijn droom waar kunnen maken, het starten van een eigen praktijk. Waar ik mensen kan helpen met mijn kennis en levenservaring.

De opleidingen die ik heb gevolgd hebben mij veel gebracht. Doordat ik anders ben gaan eten en sporten voel ik mij fitter, ben ik gezonder, vetmassa kwijt (afgevallen), zijn mijn sportresultaten verbeterd en heb ik geen blessures. Ook weet ik beter de balans te vinden tussen in- en ontspanning. Ook heeft deze kennis mij erg geholpen om goed door de menopauze (overgang) te komen. Ook hierin ben ik ervaringsdeskundige.

In mijn begeleiding staan naast professionaliteit, aandacht, plezier en veiligheid centraal.

Ik ben enthousiast, sensitief, integer, betrouwbaar, creatief, actief, ondernemend en zorgzaam. Daarnaast heb ik veel levenservaring en vind ik plezier en humor belangrijk.

Mijn cliënten omschrijven mij als een coach die goed kijkt naar wat bij de cliënt past. “Je krijgt echt advies op maat”.

Naast persoonlijke begeleiding geef ik workshop en trainingen aan groepen en bij bedrijven.

Wil je een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek (gratis), of wil je meer informatie? Klik op onderstaande knoppen

Specialiteit

Afvallen, Functional trainen / boddy weight trainen, hardlopen, stressreductie, coache

Mensen die willen afvallen, of hun figuur willen corrigeren. (Beginnende) hardlopers, wielrenners, vrouwen 40+.

Ik kijk naar wat het beste bij de client past en wat zij/hij leuk vindt. Met deze info maak ik een training en trainingschema op maat. Tevens kan ik je begeleiden op het gebied van afvallen omdat ik ook gedlipomeerd gewichtsconsulent ben. Samen bereiken jouw doel!

Wil je een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek (gratis), of wil je meer informatie? Klik op onderstaande knoppen

Diploma's
 • Functional Personal trainer (NASM)
 • Gewichtsconsulente (BGN)
 • Hart en vaatziekten en voeding
 • Overgewicht tijdens de menopauze
 • Organisatieverandering en Coaching
 • Teamcoaching