Over Alinda

Sporten doe ik al vanaf mijn jongste jeugd. Ik was een jaar of zes toen ik begon met voetballen. Na mijn pupillentijd heb ik ruim tien jaar op prestatief niveau in het eerste dameselftal gespeeld. Dat betekende dus flink doortrainen in de winter – en zomerstop. Je wilt immers fit beginnen aan een nieuw seizoen. Zo ben ik in aanraking gekomen met de sportschool, waar ik veel tijd doorbracht tijdens de voetballoze periodes. Daar heb ik de nodige trainingsschema’s afgewerkt. Functioneel en erg effectief, maar niets is fijner dan heerlijk sporten in de buitenlucht.

Meer en meer begon ik me te interesseren voor de loopsport. Zo zeer zelfs, dat ik op mijn 28e besloot de voetbalschoenen op te bergen. Aanvankelijk heb ik het lopen nog gecombineerd met tennis, maar na een jaar besloot ik de focus op het lopen te leggen. Enerzijds omdat ik niet afhankelijk van anderen wilde zijn. Anderzijds omdat ik benieuwd was waar mijn grenzen zouden liggen. Dat pakte goed uit. In de daaropvolgende jaren stond ik aan de start van tal loopwedstrijden. Het begon met regionale loopjes van 10 kilometer en mondde uit in halve en zelfs hele marathons. Zo heb ik deelgenomen aan de bekende marathons van Berlijn en Rotterdam. Maar het fijnste gevoel is voor mij nog altijd lopen waar en wanneer ik dat zelf wil. Dus geen druk(te) van een prestatieloop, maar gewoon lekker rennen langs de IJssel of door Park de Wezenlanden.

Naast het lopen vond ik in wielrennen nóg een sport waar ik mijn energie prima in kwijt kon. Ik merkte dat het fietsen me een gevoel van vrijheid bood. Bovendien is het een welkome afwisseling in mijn trainingsstof. Inmiddels heb ik een aantal mooie fietstripjes kunnen maken in binnen – en buitenland. Posbank, Cauberg, Alpe d’Huez en Mont Ventoux heb ik al af kunnen vinken. De Galibier en Stelvio staan nog op mijn verlanglijstje.

Iets dat ik wél gemerkt heb, is hoe belangrijk het voor je lijf is een goede basis te hebben. Of je nou voetbalt, fitnest, hardloopt of fietst. Of je nou terugkomt van een blessure, traint voor de Asrendorp van 5 kilometer, de Station tot Station loop, of een echte marathon op je bucketlist hebt staan. Of dat je natuurlijk gewoon lekker sportief buiten bezig wilt zijn. Ik help u graag om op een verantwoorde manier aan uw doelen te werken.

Diploma's
  • Hardlooptrainer
  • Bootcamptrainer
Stel een vraag aan Alinda
reageert binnen 48 uur